Borgerligt nej till FRA-lagen

Fundamenta som används i FRA-lagen

Säg inte nej till att få betalt!

OM du har eget företag vet du ofta att det kan blir svårt med pengaflödet. Oftast finns det heller inte ett jämnt pengaflöde. De kan komma i sjok och sedan kan det finnas rena rama öknen när inget alls kommer in. Sådant kan vara svårt när man behöver betala för nya utgifter, eller vill nysatsa på något. I sådana fall kan just fakturor som ligger ute, vara en lösning. Genom att sälja fakturor kan du få loss de där pengarna som du behöver och kan strunta i hur eller när pengarna kommer in.

Det kan vara känsligt att driva in fakturor

Om du samarbetar med den som du också fakturerar kan det vara extra känsligt att driva in obetalda fakturor. Det kan ju vara olika orsaker som ligger bakom att de inte har betalat. Att då påpeka sådant kan vara känsligt, samtidigt som du vill hålla dig på god fot med den du samarbetar med och som är den som förser dig med fler uppdrag. Då är det bra att det finns företag som ägnar sig åt fakturaköp. Det är ju tur att vi är olika och att det du inte vill eller kan göra, vill någon annan ha. Bra, va?

Så fungerar det

Om du säljer en faktura till Invoice finance kommer betalningen för fakturan in på ditt konto så fort de har godkänt fakturaköpet, brukar ta ett par dygn. De ger dina kunder samma betalningsvillkor som du informerat dem om när de köpt dina tjänster. Om din kund inte betalar fakturan innan utsatt förfallodatum sänder de en betalningspåminnelse. I nästa skede sänder de ett inkassokrav. Processen är precis likadan som vid andra köp.

19 Sep 2017