Borgerligt nej till FRA-lagen

Fundamenta som används i FRA-lagen

Få ner elförbrukningen - bästa tipsen

Även om elpriserna kanske inte är superhöga just nu så vet vi av erfarenhet att det kan sticka iväg ganska snabbt. De med låsta avtal påverkas inte så mycket men de kommer att löpa ut med tiden och ersättas av nya avtal med högre priser. Därför är det viktigt att lära sig hur man gör för att få ner sin elförbrukning och det är det vi tipsar om här idag. 

Tre enkla saker för att kapa elräkningen

Det finns säkert hundratals små saker du kan göra, både hemma och på jobbet, för att få ner elförbrukningen men här tipsar jag om tre saker som är relativt enkla att göra och som inte kräver särskilt mycket jobb eller kunskaper.

  1. Byt elmätare & avtal - Boka in elektriker som byter din mätare till en med timpriser så kan du sedan ha ett avtal där du få lägre priser när det är som lägst förbrukning i landet. Det kan få ner ditt pris och jämnar ut förbrukningskurvan i Sverige. 
  2. Stäng av helt - Alla våra elektriska apparater och produkter drar ström så fort vi stoppat in sladden i kontakten. Ha en kontakt med avstängningsknapp eller dra ur sladden när du inte använder. 
  3. Sänk värmen - Nu är det vår så det är inte lika aktuellt men till vinter räcker det med att ha 19 grader inomhus. Du sparar pengar och vi sparar energi om alla sänker inomhustemperaturen en enda grad mot vad de har idag. 

Har du några tips på hur man sparar på elen? Dela gärna med dig! 

19 Apr 2023