Borgerligt nej till FRA-lagen

Fundamenta som används i FRA-lagen

Få in kapital snabbt till företaget

Om du har ett företag och snabbt behöver få in kapital, så finns det lösningar på det. Oftast får man som företagare vänta till slutet av månaden för att få in kapital som kanske är bundet i form av fakturor som kunder ska betala. Det är inte alltid det går att vänta in på att dessa betalas. Det du kan göra då är att testa fakturabelåning. Det innebär att du belånar kundfakturorna hos ett finansbolag. De betalar då ut den större delen av fakturans belopp och det ofta omgående. Det är sedan de som kommer att fakturera din kund. Skulle kunden inte betala så kan det dock bli så att du måste betala tillbaka. 

Fördelar med fakturabelåning

Det finns många fördelar med fakturabelåning. Dels så kan du snabbt öka upp ditt företags likviditet. Det är inte alltid du kan vänta de 30 eller fler dagar som kunden har på sig att betala. En annan fördel är att du slipper all administration kring faktureringen. 

Det du ska vara medveten om är att det finns även en annan sak som factoringbolag kan ebjuda. Det är fakturaköp. Det är skillnad på fakturabelåning och fakturaköp. Ett fakturaköp innebär att factoringbolaget köper dina fakturor och de tar även på sig ansvaret för att de blir betalda. Det är de som tar det vidare till inkasso om det behövs. Fakturabelåning innebär att om kunden inte betalar så får du ta det vidare om det är ett måste. 

12 Apr 2020